Jextra is een erkend deeleconomieplatform en zal actief zijn vanaf 01/01/2022

JEXTRA DEELECONOMIEPLATFORM

voor particuliere dienstverlening 

EFFICIENT & CREATIEF


JEXTRA eCO is een online platform,  die lokale klanten met lokale dienstverleners met elkaar verbind  voor de uitvoering van reguliere klusjes, wij gaan daar ook voor een zeer persoonlijke aanpak, zoals u integraal van JEXTRA kunt verwachten.

U zoekt een particuliere dienstverlener voor klussen rond of in het huis.


Jextra  eCO zorgt dat u in contact komt met een lokale aanbieder van particuliere diensten gaande van schoonmaak en alle regulier klussen rond het huis zoals : tuinieren, schilderwerken, schoonmaken etc.


Hier komt u na uw aanvraag rechtstreeks in contact via ons platform en dit volledig legaal en transparant.


Meer info volgt binnenkort via onze vernieuwde website en deeleconomieplatform.


Als particuliere dienstverlener:


Bijverdienen door uw buren te helpen


Enkel de particuliere dienstverleners dienen rekening te houden met het maximum bedrag van (€ 6.390/ jaar) dat niet overschreden mag worden. 

Mocht u een zelfstandige dienstverlener zijn, is dit artikel niet van toepassing. 

 

Als particuliere dienstverlener kan u maximaal € 6.390 per jaar bijverdienen. In dit bedrag zijn servicekosten en belastingen inbegrepen

 

Let op, het maximum bedrag (€ 6.390/ jaar) geldt voor al de inkomsten die u binnen de deeleconomie genegeerd via de verschillende erkende platformen.  Als u inkomsten verdient via een ander goedgekeurd platform, dient u hier zelf rekening met te houden.

 

Wat gebeurt er als u het maximum van € 6.390 per jaar overschrijdt? 

 

Eenmaal dat de de maximale limiet van € 6.390 overschrijdt, kunnen alle inkomsten die gegenereerd werd via erkende platformen (en niet enkel de inkomsten boven de € 6.390) aanzien worden als beroepsinkomen.

U zal vervolgens onder het statuut van zelfstandige (in bijberoep) vallen. De belastingplichtige heeft echter de mogelijkheid om hiervan het tegendeel te bewijzen door aan te tonen dat de activiteit niet vaak genoeg uitgevoerd is om beschouwd te kunnen worden als beroepsactiviteit. Als dit het geval is, zullen de inkomsten gezien worden als diverse inkomsten. 

 

Wanneer het inkomen daadwerkelijk als beroepsinkomen wordt beschouwd, zal u niet kunnen profiteren van het voordelig belastingtarief (10,7%) en zal de betrokkene niet meer kunnen vrijgesteld worden van de formaliteiten inzake de onderwerping aan het sociaal statuut voor zelfstandigen en zijn der normale regels inzake aansluiting en onderwerping van toepassing (o.a. inschrijving in de Kruispuntbank van de Ondernemingen, aanvraag BTW- nummer,…). Neem in geval van vragen hierover gerust contact op met ons , wij helpen u graag verder. 

 

Kan ik de inkomsten van de verschillende goedgekeurde platformen cumuleren? 

 

Ja, maar altijd met de maximale limiet van € 6.390. De grens wordt vastgesteld op € 6.390 (geïndexeerd bedrag) per belastbaar tijdperk of vorige belastbaar tijdperk en niet per platform